Dag 59 t/m 62, Spanje
Door: Dienne
Blijf op de hoogte en volg Diënne en Coen Demmer
12 Januari 2006 | Spanje, Manzanares
Nadat we vorige keer 8 uur (!) in een internetcafe hebben gespendeerd om een verhaal te schrijven, na te lezen en te versturen, hebben we besloten om vaker een verslag te schrijven.
Vandaag schrijf ik, Diënne, het verslag en kookt Coen.
Dag 59:
9-01-2006, Madrid
Saai dagje. Vandaag boenen we Marion haar huis. De poets is niet geweest en we willen niet als dank voor 2 weken logeren een smerig huis achterlaten.
Om 13.00 uur zijn we klaar en gaan we bij onze favoriete Starbucks voor het raam zitten om mensen te kijken. Dit kunnen we tot 18.00 uur volhouden. ´s Avonds eten en na Dakar 2006 naar bed.
Dag 60:
10-01-2006, Madrid
Vandaag komt Marion thuis. We hebben besloten om op haar te wachten voor we weer verder gaan. We weten niet hoelaat ze komt, dus zijn we aan huis gekluisterd.
Om half 9 is ze er, we kletsen en kijken TV. Na Dakar 2006 naar bed.
Het is leuk om naar Dakar 2006 te kijken, want wij komen ook in al die landen...
Dag 61:
11-01-2006, Madrid - Lillo
Eindelijk. Na 2 weken Madrid gaan we weer fietsen.
Om 9.45 uur gaan we weg. Zodra we op de fiets stappen hebben we al zadelpijn! Ik dacht dat dat over was na 3000km! Nee hoor, heb geen bang, het lijkt 2x zo erg te zijn als in het begin!
We besluiten om met een kopje koffie in het Atocha station Madrid af te sluiten. Het station is heel mooi met een botanische tuin en er is natuurlijk weer veel volk te bekijken.
Wijzelf hebben ook weer veel bekijks. Er komt een man van een auto-, motor- en fietsenmagazine met de vraag of wij geïnterviewd willen worden. We moeten dan naar dat kantoor en daar zal hij ook zijn.
Wij naar de uitgever. We worden aan veel mensen voorgesteld, er worden wat vragen gesteld maar er wordt niets opgeschreven.
Of we kleren willen hebben...of onderdelen...
We gaan op de foto en de fietsen worden gewogen. Ze zijn allebei even zwaar: 53.3 kg. Zwaarder dan we dachten.
We gaan naar het ´warenhuis´ waar de opslag is van kleding en onderdelen.
We krijgen, graaien en zoeken uit. Onze buit:
2 buitenbanden, 1 binnenband, olie, 2 paar handschoenen, 3 windstopper jacks, 2 mondbeschermers, 1 muts, polar fleece trui, sjorbanden, pedalen en misschien nog wel meer...
Tijd voor een verhaal is er niet, ze kijken wel op de web-site. Ze weten natuurlijk niet dat de engelse versie nog niet zo goed is bijgewerkt...
Rond 12 uur fietsen we weg. We moeten Madrid nog uit. We halen brood in een supermarkt en eten dat direct op. Als we echt op weg zijn is het al 13.30uur.
We hebben al een adres voor vanavond. We slapen bij Keetie, een vriendin van Marion. Die woont 100 km ten zuiden van Madrid.
Over de grote autoweg fietsen we daarheen. Vrachtwagens en auto´s sjezen weer langs...
Na 106 km en 5 uur later komen we in het donker in Lillo aan. Coen fit en ik met spierpijn en flinke zadelpijn...
Dagafstand: 106km
Totaal: 3231km
Dag 62:
12-01-2006, Lillo - Manzanares
We hebben nog het uitslaapritme. We vertrekken om 12 uur. Het is mooi weer. Blauwe lucht en 15 graden.
We hebben erge zadelpijn en moeten even ´wennen´.
Het landschap is weer vlak en we fietsen flink door. Eerst op een kleine weg, lekker rustig naast elkaar fietsen en kletsen. Na 65km gaan we weer op de autoweg, de laatste 25km naar Manzanares.
De laatste 50 km fietst Coen (Coen vindt allerlei nuttige en minder nuttige rommel langs de weg) met een volle krat met lege bierflesjes achterop. Later blijkt dat statiegeld al een aantal jaren geleden is afgeschaft in Spanje!
Ook vindt ´ie weer een volle zak chips. Die moeten we nog opeten.
In Manzanares vragen we naar de brandweer en we worden erheen gebracht. Daar kunnen we blijven slapen. Weer een kamer met matras, een warme douche en ... internet.
Nu gaan we de door Coen gekookte rijst eten.
Dag afstand: 92km
Totaal: 3322km
12 Januari 2006 - 19:57
Norma:
Hallo Dienne en Coen,
Nou ik vind jullie maar moedig hoor, door kou, wind, gladdigheid, mist en nog meer ellende. Maar nu gaan jullie de warmte in en dat maakt fietsen een beetje aangenamer en kan je lekker relax om je heen kijken. Ik moet zeggen dat het niets voor mij is. Fietsen vind ik hardstikke leuk, maar dan 30 km op en dag en niet meer en ook niet elke dag met rot weer. En te denken dat je nog apebillen krijgt of hebben jullie een lekker gel zadel. Maar houd het vol en ik zal aan jullie denken wanneer we op Bali zitten. Wij gaan 27 januari met Singapore Air vliegen en komen eind februari weer terug. Dus tegen die tijd zal ik je dan onze hotmail geven, omdat wij op Bali een vast internetadresje hebben en kunnen wij daar al jullie belevenissen bekijken. Ja wij kijken elke dag naar Dakar en dan denken we ookaan jullie als je door het zand moet. Nou lieve mensen doe voorzichtig en geen water uit de kraan drinken en zelfs er niet mee tandepoetsen en als je op de boot zit altijd goed je handen wassen als je uit de toilet komt. Heb je zo'n flesje disinfecterende zeep bij je ? Nou ik altijd als ik naar de oost ga. Je heb dan geen water nodig.
Gauw tot mailens weer en ik denk dat je deze tips allemaal wel weet als mondhygieniste (heb ik dat wel goed geschreven).Nou ik ga verder op internet onze vlucht boeken naar Faro voor 12 mei. We gaan dan met z'n vieren golfen. Dat wordt maar een weekje.
Onze vriend gaat mee, want zijn vrouw is in juli overleden en hij voelt zich erg beroerd. Dus vanaf juli zijn we hem beetje bij beetje aan het oppeppen. Valt niet mee, moet ik zeggen. Nou mensjes ik eindig nu echt. Voorzichtig, kan het niet vaak zeggen. Groetjes van Norma en Frits Tiessen. -
13 Januari 2006 - 15:25
Peggy Kok:
Hé zere-billen-lijders,
op naar Marokko. Nog niet geweest toch? Ik vind het een geweldig mooi en divers land (bergen, rotsen, woestijn, oases, Medina's, oude culturen en Westerse invloeden). En in Marokko zie je de mensen letterlijk donkerder worden naarmate je zuidelijker komt (dat zal Coen al wel kennen van de andere kant van Afrika). Pittige onderhandelaars, dat wel. Heel veel fietsplezier! ps. ik vind het prima dat jullie proberen wat vaker te schrijven: dat vorige stuk was zoooooo lang, een stevig tussendoortje zeg maar. Die foto's maken het nog levendiger! Leuk!