vertrek
Door: Diënne en Coen
Blijf op de hoogte en volg Diënne en Coen Demmer
10 November 2005 | Nederland, Albergen
Zoals velen van jullie wel weten vertrekken we deze keer met z’n tweeën op de fiets.
We hebben elkaar ontmoet op een weekend van de “wereldfietser” in Twente. Dat was begin juni. Na 2 weken hebben we besloten om samen te gaan fietsen, omdat het meer dan goed klikte…
Coen is 5 jaar geleden op de fiets gestapt met het idee om naar India te fietsen, en kwam na 16 maanden in Kaapstad uit. Terug in Nederland is hij weer aan het werk gegaan, maar kreeg toch weer fietskriebels.
Op 15 april 2003 vertrok hij nog een keer met het einddoel Peking. Afgelopen februari is Coen teruggevlogen vanuit Kathmandu om op het werk te helpen i.v.m. drukte.
Het plan was om in juli weer terug te vliegen naar Pakistan om verder te fietsen naar Peking.
Dat is wat uitgesteld…
Ik, Diënne, heb in 2003-2004 6 maanden in Nieuw Zeeland gefietst. Daarvoor wat in Europa gefietst en toen ik zo 11/12 jaar oud was, ging ik al met mijn ouders mee op fietsvakantie.
Het vrije leven op de fiets beviel me erg goed en na 1,5 jaar werken was er wel een nieuwe uitdaging nodig om naar uit te kijken. De “marathon”uitdaging liep op z’n eind toen het plan bij me opkwam om naar Peking te fietsen in mei 2006.
Ik dacht dat ik tijdens een weekend van de Wereldfietser wel wat tips op kon doen, niet te weten dat ik meteen een fietsmaatje / vriend zou tegenkomen!
Goed… 2 weken nadat we elkaar hebben ontmoet, stond voor allebei een nieuwe vertrekdatum in de agenda: 12 november 2005.
Voor mij wat eerder dan gepland, voor Coen iets later.
De laatste maanden stonden in het teken van voorbereiding. Ik heb alles opgezegd wat ik in Rotterdam had: huis, werk enzovoort.
Verder hebben we elkaar en onze families en vrienden zoveel mogelijk leren kennen omdat het ook wel belangrijk is om gezichten bij namen te kennen. Al met al best een drukke tijd.
Nu is het zover dat we bijna weggaan.
De route is globaal bekend. Het doel blijft Peking, maar omdat het in november te koud is om door Oost Europa te fietsen, gaan we door Afrika. En als we dan toch in Afrika zijn, dan maar via Kaapstad!
In Europa gaan we via Duitsland, Zwitserland, Frankrijk naar Spanje en daar steken we over naar Marokko.
In Afrika gaan we langs de westkant naar het zuiden en naar het noorden via de oostkant.
Dit is een voorlopig plan en we moeten gewoon kijken hoe het allemaal zal lopen.
Voorlopig is de tijd die we wegblijven onbepaald en waarschijnlijk, als alles goed gaat, is de kans groot dat we enkele jaren wegblijven (lees: 3-4 jaar). Omdat we niets kunnen plannen kunnen we ook hierover niets met zekerheid zeggen.
11 november houden we nog een besloten “uitzwaai”feestje om daarna op 12 november samen de wijde wereld in te trekken…
Groeten,
Coen en Diënne
10 November 2005 - 10:51
Norma:
Heel veel fietsplezier.
Doe het rustig aan. Volgens mij is er ook een bootverbinding vanuit Zuid Frankrijk naar Marokko. Weet niet of het ook in de winter vaart. Het scheelt je dan door Spanje rijden. Doe voorzichtig en heel veel succes. Groetjes van Norma en Frits Tiessen. -
11 November 2005 - 10:10
Karin-marijke En Coen:
dag dag naamgenoot en medegenieter van de wereld.. tjonge jonge, hoe gek kan het lopen. We hopen je onderweg nog eens tegen te komen.. Sterkte en geniet...
www.go.to/mailking -
11 November 2005 - 13:01
Rena Wolf:
Hi Coen en Dienne,
Namens vereniging de Wereldfietser wensen ik jullie een onzettende mooie reis toe, vol met avonturen en verhalen. Blijf ons vooral op de hoogte houden!!
Wat zo'n fietsreparatiecursus wel niet kan doen!!
Groet, Rena -
11 November 2005 - 19:29
Judith Zuurmond:
HOi Dienne en Coen,
Ik heb deze week regelmatig aan jullie gedacht, maar toch nog te laat om nog evne gedag te zeggen.
Bij deze dan, wens ik jullie heel veel boeiende dagen,maanden jaren op de fiets. Veel geluk en goede gezondheid.
Ik hoop jullie te kunnen volgen via de computer en zal regelmatig iets laten "horen".
Dienne,op de 14e dec. ga ik je collega bezoeken op de Mathenesserlaan.Ik ben zijn naam nu even kwijt.
Ik hoop dat het morgen lekker fietsweer is. Ik zal duimen voor windje mee.
Doei,doei, Judith -
11 November 2005 - 21:50
Leonie En Tom:
Leuk, leuk, nu heb ik er ook een beeld bij van hoe Diënne eruit ziet!
Veel plezier samen en een voorspoedige reis!
Leuke site! We zullen jullie volgen!